فهرست مطالب

نشریه مهندسی مدیریت نوین
سال چهارم شماره 3 (پاییز و زمستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/11/01
  • تعداد عناوین: 6
|
  • سمیرا رشت، محمدحسین رنجبر*، سید نیما ولی نیا صفحات 1-12

    ساختار مالکیت یک شرکت، از جنبه های مختلف می تواند مورد توجه قرار گیرد و همچنین وجود عدم تقارن اطلاعاتی می تواند بر منابع سرمایه گذاران، اعتبار دهندگان و سایر فعالان بازار سرمایه موثر باشد تحقیق حاضر با هدف بررسی رابطه ی بین ساختار مالکیت و عدم تقارن اطلاعاتی مشروط به افشای داوطلبانه اجرا شده است. بدین منظور تعداد 94 شرکت فعال در بورس اوراق بهادار تهران طی سالهای 1387تا 1392 انتخاب و اطلاعات مربوط به آنها با استفاده از مدل های رگرسیون چند متغیره و با داده های تلفیقی و اثرات ثابت تجزیه و تحلیل داده ها شده است . مقاله شامل دو فرضیه اصلی و چهار فرضیه فرعی می باشد . نتایج حاکی از آن است که بین تمرکز مالکیت، مالکیت نهادی، مالکیت خصوصی و عدم تقارن اطلاعاتی رابطه معنی داری وجود دارد . همچنین در شرایط افشای داوطلبانه نیز رابطه معنی داری بین تمرکز مالکیت، مالکیت نهادی و مالکیت خصوصی با عدم تقارن اطلاعاتی مشاهده گردید .

    کلیدواژگان: تمرکز مالکیت، افشای داوطلبانه، عدم تقارن اطلاعاتی
  • امیرحسین پهلوان، زهرا امیر حسینی*، شادی ادیبی فرد صفحات 13-22

    بانکداری اینترنتی یکی از روش های مورد استفاده در انجام عملیات مالی است. در تحقیق حاضر به تبیین مدلی پرداخته شده است که درآن با توجه به کاهش هزینه و صرفه جویی در زمان و نقش اینترنت در ارانه خدمات بانکی، عوامل موثر در شکل گیری نگرش، تاثیر انتظارات مشتریان در استفاده نهایی از اینترنت بانک در میان مشتریان بانک رفاه کارگران بررسی می شود. جامعه آماری پژوهش حاضر مشتریان شعب بانک رفاه کارگران شهر تهران می باشند. بدین منظور 384 پرسشنامه بین شهر تهران جهت جمع آوری اطلاعات به روش نمونه گیری خوشه ای - تصادفی ساده توزیع و جمع آوری شده است. میزان اطمینان و صحت اعتبار پرسشنامه بررسی گردید. به منظور تجزیه وتحلیل اطلاعات گرداوری شده از روش مدل یابی معادلات ساختاری استفاده شد. نتایج تحقیق حاضر تاثیر کیفیت، عدالت درک شده از خدمت، پذیرش فناوری و سازگاری بر نگرش، تاثیر کیفیت، نگرش و سازگاری بر رضایت، تاثیر رضایت بر اعتماد الکترونیک، تاثیر رضایت و اعتماد الکترونیک بر تمایل به استفاده و تاثیر تمایل به استفاده بر استفاده واقعی را مشخص می کند.

    کلیدواژگان: انتظارات مشتری، اینترنت بانک، پذیرش فناوری، عدالت درک شده از خدمات
  • غلامرضا رحیمی، علی هدایت فسندوز* صفحات 23-38

    هدف از این پژوهش تبیین تاثیر رهبری معنوی بر معنویت در کار با میانجی عدالت سازمانی و عزت نفس سازمانی است. تحقیق فوق به لحاظ هدف کاربردی، از حیث جمع آوری داده ها توصیفی - همبستگی می باشد. جامعه آماری شامل دبیران شهرستان نقده که از طریق فرمول کوکران و روش نمونه گیری تصادفی289 نفر انتخاب شدند. جهت گردآوری داده های پژوهش از پرسشنامه رهبری معنوی فرای و همکاران (2005) با پایایی 93/0، پرسشنامه معنویت در کار میلیمن و همکاران (2003) با پایایی 84/0، پرسشنامه عدالت سازمانی نیهوف و مورهن (1993) با پایایی 88/0 و پرسشنامه عزت نفس سازمانی پیرس و همکاران (1989) با پایایی 88/0 و روایی همگرا و روایی واگرای مناسب استفاده شد. به منظور آزمون نیکویی برازش از مدل سازی معادلات ساختاری با رویکرد حداقل مربعات جزیی تجزیه و تحلیل صورت گرفت. نتایج تحلیل نشان داد، رهبری معنوی بر معنویت در کار، عدالت سازمانی و عزت نفس سازمانی تاثیر مثبت و معنا داری دارد و این تاثیر زمانیکه متغیر های میانجی عدالت سازمانی و عزت نفس سازمانی وارد معادله می شوند، پایدار است. رهبری معنوی 63% از تغییرات معنویت در کار را به طور مستقیم تبیین می کند. متغیر برون زا به طور غیر مستقیم با میانجی گری عدالت سازمانی 23% بر متغیر درون زا تاثیر دارد. همچنین متغیر مستقل با میانجی گری عزت نفس سازمانی بر معنویت در کار 25% تاثیر دارد. ضریب معناداری تمامی مسیرها از96/1 بیشتر می باشد.

    کلیدواژگان: رهبری معنوی، معنویت درکار، عدالت سازمانی، عزت نفس سازمانی
  • عبدالله تیمناک، فائق احمدی*، محمدحسین رنجبر صفحات 39-50

     هدف از این پژوهش، بررسی ارتباط بین سطح افشاء و کیفیت سود در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد. جامعه آماری این پژوهش شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار طی یک دوره 5 ساله از سال 1389 لغایت سال 1393 می باشد که تعداد91 شرکت به عنوان نمونه انتخاب شدند. جهت آزمون فرضیه از مدل رگرسیون خطی چند متغیره و بکارگیری نرم افزار EViews استفاده گردیده است. سطح افشاء به عنوان متغیر مستقل و کیفیت سود بعنوان متغیر وابسته برای این پژوهش در نظر گرفته شده است.همچنین برای کنترل اثر سایر متغیرهایی که ممکن است کیفیت سود تحت تاثیر آن قرار بگیرد متغیرهای اندازه شرکت، فرصت های رشد و اهرم مالی نیز در مدل تحقیق به عنوان متغیر کنترلی منظور شده است. در کل نتایج آزمون فرضیه حاکی از ارتباط مثبت معنی-دار بین سطح افشا و کیفیت سود می باشد.

    کلیدواژگان: سطح افشاء، کیفیت سود، اقلام تعهدی اختیاری
  • امیرمسعود سالکی، اسماعیل حسن پور* صفحات 51-62

    در این پژوهش، به شناسایی و اولویت بندی اقدامات استراتژیک بازاریابی در کمیته امداد امام (ره) استان هرمزگان پرداخته شد. این تحقیق از نظر هدف، اکتشافی- توصیفی و از نظر روش پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش کلیه مدیران و معاونین کمیته امداد امام خمینی استان هرمزگان به تعداد 66 نفر می باشد. روش های گردآوری اطلاعات، اسناد و مدارک، مصاحبه و پرسشنامه می باشد. برای تجزیه و تحلیل داده‎ها از روش های آمار توصیفی و آمار استنباطی استفاده گردید. به طوری که در بخش آمار استنباطی از آزمون T استیودنت جهت شناسایی و اولویت بندی اقدامات استراتژیک بازاریابی در کمیته امداد امام خمینی و از آزمون فریدمن جهت رتبه بندی متغیرها استفاده شد. نتایج به دست آمده نشان می دهد، عوامل استراتژیک بازاریابی شامل خدمت، قیمت، توزیع، ترفیع، افراد (کارکنان)، تسهیلات فیزیکی و فرآیند، اثر مثبت در موفقیت استراتژیک کمیته امداد امام (ره) استان هرمزگان دارند؛ که بیش ترین میانگین رتبه متعلق به متغیر خدمت با مقدار 27/4 و کم ترین میانگین رتبه متعلق به متغیر قیمت با میانگین 87/3 است.

    کلیدواژگان: اقدامات استراتژیک، بازاریابی، سازمان های غیرانتفاعی، کمیته امداد امام خمینی، هرمزگان
  • احمد ابوالحسنی رنجبر* صفحات 63-77

    معنویت سازمانی، از مفاهیم جدیدی است که در سالیان اخیر در ادبیات مدیریت ظهور کرده است و حتی از آن به عنوان یک پارادایم جدید نیز یاد می شود. در این پژوهش مدلی فازی برای ارزیابی میزان معنویت سازمانی براساس اصول سه گانه میلیمن (2003)، شامل کار با معنا، احساس همبستگی و همسویی ارزش ها طراحی گردیده است. مدل معرفی شده پنج مرحله دارد. ورودی های آن، سه بعد معنویت سازمانی و خروجی آن نمره معنویت سازمانی می باشد. نتیجه تست مدل نشان می دهد که مدل ارایه شده از اعتبار بالایی برخوردار می باشد. درنهایت با استفاده از مدل طراحی شده، میزان معنویت سازمانی پژوهشگاه صنعت نفت ایران محاسبه شده است. جامعه آماری شامل 531 نفر از کارکنان و اعضاء هییت علمی پژوهشگاه می باشد و به منظور گردآوری داده ها از پرسشنامه استفاده شده است. به همین منظور پرسشنامه ای براساس اصول سه گانه میلیمن طراحی و روایی و پایایی آن مورد سنجش و تایید قرار گرفت. نتایج نشان می دهند نمره معنویت سازمانی پژوهشگاه با درجه عضویت 832/0 در حد زیاد می باشد.

    کلیدواژگان: سیستم خبره، صنعت نفت، معنویت سازمانی، منطق فازی